Categorie├źn
Uncategorized

Verslag clubkampioenschap Senioren 2024

Op 23 en 30 mei werden dit jaar, wederom de clubkampioenschappen voor de senioren gespeeld. Met maar liefst 20 mannen en vrouwen sterk, begonnen we met sportieve inzet aan de strijd.

Vorig jaar was Niels degene die Jean Paul van de hoofdprijs af wist te houden. Niels deed dit jaar niet mee. Dus de verwachtingen waren dan ook hoog gespannen. Wie zou er dit jaar met de cup en met de bijbehorende wisselbeker vandoor gaan. Er volgde zowel, de eerste als de tweede dag enkele hoogstaande en spannende wedstrijden. Het publiek, hield af en toe hun adem in.

De eerste dag werd gebruikt om de poule samenstelling vast te stellen voor de tweede dag.

 • In de finale poule stonden Jean-Paul, Erik, Herman, Wesley, Bart en Ahmad.
 • In de poule om de 7e t/m 12e plaats stonden Leo, Ludo, Stan, Tonneke, Toon en Leon.
 • In de poule plaats om de 13e t/m 20e plaats, stonden Yvonne, Twan, Joep, Wim, Inge, Marion, Stefan en Teun.

Er werden op de tweede dag weer spannende, fijne en sportieve (en soms vermoeiende) wedstrijden gespeeld. Helaas kon Leon vanwege een blessure niet mee doen op de tweede dag en bleef hij steken op de 12e plaats.

Het was door het ontbreken van Niels duidelijk dat er een nieuwe kampioen zou komen. In de finale poule kwamen Wesley, Herman en Bart net te kort, om voor de prijzen in aanmerking te komen. Na spannende en sportieve wedstrijden lukte het Ahmad om de titel clubkampioen senioren te behalen. Hij bleef ongeslagen.

De strijd om de tweede plaats was mogelijk nog spannender, dan die om de eerste. In gewonnen wedstrijden kwamen Erik, Jean Paul en Wesley even hoog uit. Na het tellen van de sets en na het bekijken van de onderlinge resultaten kwam onderstaande stand naar voren. De wisselbeker kon dan ook mee met Ahmad.

Volgend jaar maken we er weer mooie kampioenschappen van. Ook vanuit mij, hierbij nog een bijzonder eervolle vermelding voor de jeugdleden, Teun en Joep, die op zeer verdienstelijke wijze hun steentje bijdroegen door het een aantal senioren al behoorlijk moeilijk te maken. (volgend jaar beter jongens).

Einduitslag:

 1. Ahmad Sayyed
 2. Erik van Loon
 3. Jean-Paul Kanters
 4. Wesley Ketelaars
 5. Herman Driessen
 6. Bart Joosten
 7. Toon van Loon
 8. Tonneke Roelen
 9. Ludo van den Bergh
 10. Leo van Eijk
 11. Stan Martens
 12. Leon Cortenbach
 13. Marion Knapen
 14. Twan van Zeeland
 15. Wim Sonnemans
 16. Inge Leenen
 17. Yvonne Coolen
 18. Teun Manders
 19. Stefan Schroder
 20. Joep Verouden

Hierbij wil ik iedereen weer bedanken voor de inzet, sportiviteit en aanwezigheid. Ik ga ervan uit dat Ahmad de wisselbeker goed verzorgt, zodat iedereen volgend jaar weer zijn best kan doen om hem te winnen.

Tot volgend jaar kunnen we dan ook weer flink trainen.

Met sportieve groeten,

Toon van Loon