Categorieën
Uncategorized

Verslag clubkampioenschappen ’10

Dit jaar werden op 1 april (geen grap) de clubkampioenschappen gehouden. Andere jaren werden deze kampioenschappen meestal wat later in het seizoen gehouden. Om er voor te zorgen dat iedereen mee kon doen is er door het bestuur besloten deze kampioenschappen iets vroeger te houden.  Een ding hebben we er mee bereikt, het is nog nooit zo spannend geweest. Er moesten diverse extra rondes ingelast worden
om de uiteindelijke winnaar te kunnen bepalen.

In totaal deden er 14 jeugdleden mee. Iedereen zette zijn beste beentje en batje voor, zodat er zeer fraaie partijen genoteerd konden worden. De wedstrijden waren dus niet alleen spannend, maar ook van een hoge kwaliteit.

Uiteraard werd een en ander feilloos georganiseerd door onze maatschappelijk stageloper, van het Varendonck college uit Someren.

Er werd in eerste instantie gespeeld in drie poules. De winnaars van de poules, speelden samen de finale ronde. De nummers twee speelden met drieën om de plaatsen 4-5-6.

Voor de rest werd uitgeteld hoe hoog men uiteindelijk in de poule was geworden, en werden er partijtjes gespeeld om de uiteindelijke lijst te completeren.

In de finale poule die uiteindelijk werd verspeeld door Jarno, Ruben en Maurice, waren twee extra beslissingsrondes nodig om te bepalen wie de kampioen zou worden. Deze strijd werd uiteindelijk beslist in het voordeel van Jarno van Bussel, die voor de derde keer in successie de beker mee naar Heusden kon nemen. Eerlijk is eerlijk, er moeten eervolle vermeldingen gemaakt worden voor de nummer twee en drie. Maurice Swinkels en Ruben Martens zorgden ervoor, dat uiteindelijk
pas een uur later dan gepland overgegaan kon worden tot uitreiking van de bekers. Veel dichter bij dan 18-16 in de beslissende set kun je niet komen.

Uiteraard waren er in de de rest van de partijen ook diverse hoogtepunten te vermelden. Maar het belangrijkste was, dat er sportief gestreden werd.

De uiteindelijk ranglijst is als volgt:

  1. Jarno van Bussel
  2. Maurice Swinkels
  3. Ruben Martens
  4. Jon Croes
  5. Stef Bardoel
  6. Koen van Brussel
  7. Farhad Saket
  8. Joran Vervuurt
  9. Stef Verrijt
  10. Rick van Bussel
  11. Koen Joosten
  12. Bart Joosten
  13. Luuk van Zoggel
  14. Niels Kanters

Uiteraard hopen we dat er volgend jaar weer zo’n spannende strijd gestreden zal worden. En willen we iedereen bedanken voor de inzet.

Namens de organisatie,

Mieke Classens, Bart  en Toon van Loon