Categorieën
Uncategorized

Open Deurnese en Astense kampioenschappen 2018

Dirk van de Velde tafeltennis-kampioen van Deurne en Asten

DEURNE – In de sporthal van het Willibrord Gymnasium in Deurne werd afgelopen zondag het open Deurnese en Astense Tafeltenniskampioenschap gehouden.
De organisatie was in handen van ATTV’71 Asten en TTC Deurne.
Aan de wedstrijden namen ruim zestig spelers deel, variërend in leeftijd van 14 tot 80 jaar.
Dirk van de Velde van TTC Deurne won de kampioenstitel.

De wedstrijden begonnen ’s morgens om 10.00 uur en er werd gespeeld tot ’s middags 17,00 uur.
Na de poulewedstrijden met minimaal zes spelers per poule werden de finales gespeeld. In de A-poule ging de strijd om de kampioenstitel tussen Dirk van de Velde en Joris Dekker, beiden spelers van TTC Deurne. Van de Velde won mede door zijn ijzersterke back-hand de eerste set met 11-6. Dekker herpakte zich met aanvallend spel in de tweede set en won
deze met 11-9. De derde en beslissende set was weer voor Van de Velde, die met winst in deze set gedecideerd te titel binnenhaalde.

De B-poule eindigde in een drie-kampfinale, deze werd gewonnen door Gregorz Rekas van TTV Bergeijk. Tweede werd Bastiaan Nab van TTV Stiphout en de derde plaats was voor Lars Raijmakers.

De driekampfinale in de C poule werd verrassend gewonnen door
de zeer jonge Eef Dekker uit Stiphout. Zij versloeg de ervaren Ton Paardekoper van tafeltennisclub Een en Twintig en Lars van Duinen uit Roermond met mooi en gevarieerd aanvalsspel.

De driekampfinale in de Recreantenpoule werd gewonnen door Ruud Koppens van TTC Deurne. Hij versloeg Niels Kanters uit Mierlo en Stan Martens van ATTV’71 en prolongeerde daarmee zijn titel.

’s Middags werden de dubbelwedstrijden gespeeld.

In de A-poule ging de beker naar het duo Dirk van de Velde en Geert Tops. Zij rekenden in de spannende finale in vier sets af met John Zeegers en Frank Smedts, allen van TTC Deurne.

In de B-poule versloegen Eef Dekker en Joris Dekker in drie sets Gregorz Rekas en Jeroen van Waal van TTV Bergeijk.

De finale in de C-poule werd gewonnen door het duo Huib Adriaans en Paul Zijdenbos van TTC Deurne, die Juul Verbeeten en Jeroen van der Heijden van ATTC Aarle-Rixtel versloegen.

De finale in de recreantenpoule werd gewonnen door het duo Gerdi van de Boomen en Tessa van den Boogaard van ATTC. Zij wonnen van Inge Leenen en Pieter de Boer van ATTV’71 Asten.

Ans van Bommel TTC Deurne