Categorieën
Uncategorized

Junioren Clubkampioenschappen 2008

Op 22 mei was het weer zover, zoals ieder jaar werden alle jeugdleden weer uitgenodigd voor de jaarlijks terugkerende clubkampioenschappen. Het werd, zoals in het volgende verslag te lezen is, een sportieve en spannende strijd om de nieuw ingevoerde wisselbeker, die speciaal voor deze gelegenheid uit Spanje
geïmporteerd werd, door enige van onze senioren leden. (hiervoor onze speciale dank).

Het bleek dat uiteindelijk 8 junioren de sportieve strijd met elkaar aangingen. Er werd gespeeld in twee poules, In poule 1 speelden Jarno van Bussel, Marieke de Haas, Bram Smulders en Stef Verrijt. Uiteindelijk werd in deze poule Jarno de winnaar, en Stef  werd tweede. Zij gingen dan ook naar de kruisfinales. Bram en Marieke werden respectievelijk 3e en 4e. In poule 2, speelden Maurice Swinkels, Joran Vervuurt, Gijs Joosten en Ruben Martens tegen elkaar. In de poule werd Maurice de winnaar en Ruben tweede. Joran en Gijs werden 3 en 4.

De kruisfinales leverden uiteindelijk na een spannende strijd twee finalisten op. Dit werden Jarno en Maurice. In de kleine finale moesten Stef en Ruben samen uitmaken wie nummer 3 zou worden. De anderen speelden zo ook nog een troostronde om de uiteindelijke ranglijst te bepalen.

Na een sterk gespeelde finale kon Jarno de felbevochten wisselbeker mee naar Heusden nemen. Hij versloeg Maurice nipt in een spannende viersetter met de stand 8-11 / 11-7 / 12-10/11-8.

De strijd om de derde plaats tussen Stef en Ruben was nog spannender. Ruben kon maar net van Stef winnen in 5 sets. De laatste set eindigde in 12-14.

Joran en Marieke speelden om de vijfde en de zesde plaats. Marieke won ook in een zeer spannende 5 setter. En werd eerste dame. Proficiat Marieke.

Bram en Gijs gingen er tegenaan om de 7e en 8e plaats. En vol enthousiasme kon Bram uiteindelijk van Gijs winnen in drie sets.

De uitslag:

  1. Jarno van Bussel
  2. Maurice Swinkels
  3. Ruben Martens
  4. Stef Verrijt
  5. Marieke de Haas
  6. Joran Vervuurt
  7. Bram Smulders
  8. Gijs Joosten

Na de prijsuitreiking, de wisselbeker voor Jarno en een snoepzak voor iedereen die meegedaan had, ging iedereen met een tevreden gevoel naar huis. We gaan er van uit dat het volgend jaar weer een even groot succes wordt als dit jaar.

Groetjes,

Toon van Loon